Mi kell a mamának a BWB órára?
Itt add meg az alcímet

Hozz magadnak kényelmes, nedvszívó edzőruhát, lehetőleg olyat, aminek zárt a háta, hogy ne tapadjatok egymáshoz babád arcával. Ha bőrödet irritálja az izzadtságtól nedves hordozóeszköz szára/pántja, akkor legyen rövidujjú, de egyébként lehet ujjatlan is.

Ha van kerékpáros nadrágod, vagy alsónemű nélkül, vagy kifejezetten sportoláshoz tervezett, lapos varrásokkal ellátott alsóneművel vedd fel! Bár utóbbi esetben a nadrág már komfortosabb a betétnek köszönhetően, viszont a két réteg (a nadrág és az alsónemű) gyűrődésének veszélye ugyanúgy fennáll, mintha egy betét nélküli nadrágot vennél fel alsóneműre. 

Versenyzőként eleinte magam is nagyon idegenkedtem attól, hogy "csupaszon" vegyem fel a kerékpáros nadrágot, de hosszú országúti edzéseken másképp nincs kegyelem... Ezt én megszoktam és azóta is így viselem, de a BIKE WITH BABY órára nyugodtan eljöhetsz teljesen "hagyományos" edzőfelszerelésben is! :D Az eddigi tippek egy ilyen rövid órán valójában csak a kényelemérzetet fokozzák, de hiányuk nem jár olyan következményekkel, mint pl egy több órás, folyamatos tekerésen.

Érdemes minél keményebb talpú cipőt hozni tekeréshez! Még ha nincs is kerékpáros cipőd, akkor is valószínűleg tudsz mit felvenni, ha körülnézel otthon; egy kiszuperált kézilabda-, vagy teniszcipő, azaz bármi, aminek merev a talpa. A puha, rugalmas talpú futócipők tulajdonságai itt inkább hátrányt jelentenek. A lábfej izmai tekerés közben is arra törekszenek, hogy megtartsák az élettani lábboltozatot, ami pl egy kiállásnál (pláne babával a hátunkon) könnyen elfárasztja ezeket az izmokat. 

Természetesen jöhetsz bármilyen cipőben, az óra végén mi még talpunk izmait is lenyújtjuk frissen, melegében! 

A megfelelő folyadékpótlás nálunk is nagyon fontos, egyrészt az óra kicsit hosszabb az átlagos 60 perces óráknál, másrészt, ha még szoptatsz is, inkább hozz egy másfél literes vizet, hozzá egy kulacsot vagy sportkupakos flakont otthonról, így akár óra alatt is könnyen pótoljuk, ha megittad a kulacs tartalmát és a kupakkal se kell bajlódnod tekerés közben!

Törülközőt a legtöbb helyszínünkön az edzőterem díjtalanul biztosít.

És ami a lényeg kisbabád után - ha van, hozd a saját hordozóeszközötöket!

Ha nincsen sajátod, akkor három menüponttal lejjebb olvashatod is, hogyan tudunk számotokra eszközt biztosítani a BIKE WITH BABY óra idejére! :)