Az első BWB óra előtt...

2017.01.29

Úristen, 75 perc...?! Hogy fogom ezt bírni?!

Jól, pont annyira, hogy végig tudd tekerni, ebben biztos vagyok! :) 

 - Akkor is, ha még sosem voltam semmilyen kerékpáros órán, háton hordozni meg meg se próbálnék egyedül...? - kérdezhetnéd.

Azért vagyunk mi, BIKE WITH BABY oktatók, hogy az óra minden összetevőjéből (lábfordulat, ellenállás, esetenként az időtartamot is csökkenthetjük) csak annyit kapjál, ami még az első órán is bírható, hosszabb kihagyás után is!
Ami a hordozást illeti, ehhez pedig minden segítséget megadunk, ezért van jelen az órán egy hordozási tanácsadó is, aki - előzetes kérésedre - szükség esetén az órára megfelelő hordozóeszközt is biztosít számotokra! 

És azért van három rajtunk kívülálló kulcsmozzanata, hogy még miken múlhat az első - vagy akár többedik - óra sikere;

- azon, hogy aznap reggel, de inkább már az előző 1-2 napban hogyan táplálkoztál (reggeli, reggeli, reggeli!)
- a pihenéseden, amiről köztudott, hogy kisbabával az ember legkevésbé maga szabályozzam tehát kijöhet jól és kevésbé jól is a lépés
- és a kerékpár ellenállásszabályozóján, amiről viszont az a klassz hírünk van, hogy Nálad van, a bringádon és rajtad kívül senki nem nyúl hozzá! 
(De mindent elmagyarázunk helyes használatával kapcsolatban!)

De miből is áll a 75 perc?

- Az első 15 percet arra szánjuk, hogy legyen módod megismerkedni a kerékpárral, annak beállításaival, és természetesen az oktató mellett a hordozási tanácsadóval is, akivel igényeid szerint meg tudjátok beszélni az óra alatti hordozással kapcsolatos dolgokat.

- A következő 45 percet a bemelegítés és az óra fő része fogja alkotni. 

- Az utolsó 15 percben pedig levezetünk és nyújtunk. 

Ugye, hogy így már teljesen emészthető? :) 

Ahogy egyre rutinosabbá válsz mind a kerékpár önálló beállításában, mind a babád hátratételében (ez akkor is gyorsabban fog menni egy idő után, ha óráról órára a tanácsadónk segítségével kerül a hátadra a kicsi), úgy tudod az első 15 percet is fokozatosan arra fordítani, hogy újabb és újabb perceket adj hozzá a bemelegítéshez, természetesen az oktató jelenlétében. 

Ha pedig még csak akklimatizálódtok, vagy egy utolsót pelenkázol az óra előtt, netán akkor jössz rá, hogy kevés volt a kutyafuttában bekapott gyerekreggeli-maradék, akkor sem maradtok le semmiről, mert tudsz venni egy kis szelet müzlit magadnak, hogy a vércukorszinted a normális tartományban maradjon az óra végéig.

Nos, ha maradt még kérdésed, nézd meg a főoldalon, melyik helyszín esik legközelebb Hozzátok és írj bármelyik oktatónknak, aki készséggel válaszol mindenre! Aztán gyertek el és próbáljátok ki, milyen közösen tekerni! :)