Házirend
Itt add meg az alcímet

 1. A kerékpárra csak teljesen készre megkötött hordozóeszközben lévő babával, vagy baba nélkül (azaz egyedül) lehet felülni. A BIKE WITH BABY órán kizárólag háti hordozás lehetséges. 

 2. A babát/kisgyermeket nem lehet kormányra ültetni, csípőn hordozni és/vagy szoptatni kerékpáron ülve. A kisbabáját bárki, bármikor megszoptathatja az óra alatt a teremben is, miután leszállt a kerékpárról.

 3. A kormányt a kerékpáron ülve mindig legalább egy kézzel kötelező fogni. Leszállás után a baba levételében és a szoptatás utáni hátratételben igény szerint a hordozási tanácsadók segítenek.

 4. Az oktató minden anyával, aki első BIKE WITH BABY órájára érkezik, egyénileg konzultálva, a körülményeket figyelembe véve beszéli meg az órán érvényes biztonsági szabályokat. Ezt az anya köteles betartani a saját és gyermeke biztonsága érdekében.

  Az oktató néhány perces beszélgetéssel tájékozódik az édesanya sportmúltjáról, kondicionális állapotáról, céljairól, az esetleges speciális körülményekről, amikről az órán való biztonságos részvétel érdekében tudnia kell.


 5. A BIKE WITH BABY órákon a hordozási tanácsadó nem komplett tanácsadást nyújt, pusztán a babák hátratételében segít minig egyénre szabottan, az anya és az általa közösen megválasztott eszközzel és kötésben. 
  Van lehetőség hordozási tanácsadásra is, ahol a tanácsadók házhoz mennek a családhoz, ezeket meg lehet beszélni az óra előtt vagy után is, illetve privát úton, de ez az óra nem erről szól. Egy komplett hordozási tanácsadás 2-3 órán át tart és egy kötés bemutatását, megtanítását és részletes begyakorlását tartalmazza. Erre nem alkalmas az a 15 perc, ami az óra elején a babák hátratételére rendelkezésünkre áll.

 6. A BIKE WITH BABY Programban használható minden olyan hordozóeszköz, amely háti hordozásra alkalmas és térdhajlattól térdhajlatig alátámasztja a hordozott kisgyermeket. Ezt minden esetben a hordozási tanácsadó ellenőrzi le. Ha az anya hordozóeszköz nélkül érkezik, akkor a BIKE WITH BABY Program készletéből a hordozási tanácsadó választ számukra megfelelő eszközt, az egyéni igényeik alapján.

 7. A hordozási tanácsadó jelenléte a balesetmegelőzés érdekében is kívánatos, ezért minden helyzetben az órán részt vevő babákkal, kisgyerekekkel kapcsolatban az észrevételei és szavai az oktatóéval egyenrangúak.

 8. Nagyobb gyermeket, testvért kizárólag csak az óra helyszínét biztosító klub gyermekmegőrzőjében vagy ha a klub rendelkezésünkre bocsájtja, akkor a kerékpáros termen belül elhelyezett babakarámban lehet hagyni. A babakarám egy légtérben van a kerékpárokkal, így látó- és hallótávolságban van egymástól anya és gyermeke. Más esetben gyerekek nem tartózkodhatnak a kerékpáros teremben az óra ideje alatt.

 9. Kb két éves kortól érdemes törekedni rá, hogy ha a kisgyermek már nem szívesen marad meg édesanyja hátán vagy a babakarámban, akkor az édesanya beszoktassa őt a gyermekmegőrzőbe.Természetesen a kötődő nevelés szellemében nem várjuk el, hogy ez néhány percnél hosszabb ideig tartó sírás vagy feszültség árán történjen meg, így ekkora kisgyerekkel a cél megbeszélni (az ő értelmi szintjén), hogy amíg anya az órán vesz részt, addig ő a hordozási tanácsadó felügyelete alatt a babakarámon belül játszhat.Ha ebben a kicsi egyelőre még nem partner, akkor az édesanyjának kell megnyugtatnia őt saját kisgyereke és az óra többi résztvevője nyugalmának és testi épségének érdekében.

 10. Innivalót csak a sportkupakos palackban, kulacsban, a fitneszklub területén vásárolt palackban, a baba részére pedig kifolyásgátló szeleppel ellátott cumisüvegben lehet behozni.Nem morzsálódó, nem elkenődő ételt be lehet hozni a kisgyerekeknek, amennyiben az adott fitneszklub engedélyezi ezt.

 11. A kerékpáros terem ajtaját lehetőség szerint mindig csukva kell tartani óra alatt.

 12. Ha hordozott babával/kisgyermekkel kezdesz el járni hozzánk és időközben újra várandós leszel, kérlek jelezd az oktató felé, akihez jársz! Természetesen diszkréten kezeljük a titkodat, amíg Te nem teszed publikussá, de a kettőtök érdekében fontos tudnunk, ha már valójában hárman ülnétek a kerékpáron! 

  Várandósan lehet hordozni a megfelelő hordozóeszközben és kötéssel a civil életben.
  Várandósan lehet kerékpározni.  
  Hordozott babával, várandósan kerékpározni viszont nem lehet a BIKE WITH BABY órákon! 


  Ha egy mód van rá, várandósságod alatt a hordozós korú kisgyermekedet inkább hagyd a babakarámban az óra ideje alatt, vagy fokozatosan szoktasd őt be a gyermekmegőrzőbe! Ha megteheted, szólóban is szeretettel várunk, a hordozott kisgyerek nem "feltétele" az órán való részvételnek. :) 

Köszönjük, hogy végigolvastad és mindannyiunk érdekében betartod!