Házirend
Itt add meg az alcímet


 1. A kerékpárra csak teljesen készre megkötött hordozóeszközben lévő babával, vagy baba nélkül (azaz egyedül) lehet felülni. Az órán kizárólag háti hordozás lehetséges.

 2. A babát/kisgyermeket nem lehet kormányra ültetni, csípőn hordozni és/vagy szoptatni kerékpáron ülve. A kisbabáját bárki, bármikor megszoptathatja az óra alatt a teremben is, miután leszállt a kerékpárról.

 3. A kormányt a kerékpáron ülve mindig legalább egy kézzel kötelező fogni. Leszállás után a baba levételében és a szoptatás utáni hátratételben igény szerint a hordozási tanácsadók segítenek.

 4. A hordozási tanácsadó minden anyával, aki első BwB órájára érkezik, egyénileg konzultálva, a körülményeket figyelembe véve beszéli meg az órán érvényes biztonsági szabályokat. Ezt az anya köteles betartani a saját és gyermeke biztonsága érdekében.

  Az oktató néhány perces beszélgetéssel tájékozódik az édesanya sportmúltjáról, kondicionális állapotáról, céljairól, az esetleges speciális körülményekről, amikről az órán való biztonságos részvétel érdekében tudnia kell.

 5. A BwB Programban használható minden olyan hordozóeszköz, amely háti hordozásra alkalmas, és az indoor kerékpáron biztonsággal használható. Ezt minden esetben a hordozási tanácsadó ellenőrzi le.

  Ha az anya hordozóeszköz nélkül érkezik, akkor a BwB Program készletéből a hordozási tanácsadó választ számukra megfelelő eszközt, az egyéni igényeik alapján.

 6. A hordozási tanácsadó jelenléte a balesetmegelőzés érdekében is kívánatos, ezért minden helyzetben az órán részt vevő babákkal, kisgyerekekkel kapcsolatban az észrevételei és szavai az oktatóéval egyenrangúak.

 7. Nagyobb gyermeket, testvért kizárólag csak az óra helyszínét biztosító klub gyermekmegőrzőjében vagy ha a klub rendelkezésünkre bocsájtja, akkor a kerékpáros termen belül elhelyezett babakarámban lehet hagyni. A babakarám egy légtérben van a kerékpárokkal, így látó- és hallótávolságban van egymástól anya és gyermeke.

  Más esetben gyerekek nem tartózkodhatnak a kerékpáros teremben az óra ideje alatt.

 8. Kb két éves kortól érdemes törekedni rá, hogy ha a kisgyermek már nem szívesen marad meg édesanyja hátán vagy a babakarámban, akkor az édesanya beszoktassa őt a gyermekmegőrzőbe.

  Természetesen a kötődő nevelés szellemében nem várjuk el, hogy ez néhány percnél hosszabb ideig tartó sírás vagy feszültség árán történjen meg, így ekkora kisgyerekkel a cél megbeszélni (az ő értelmi szintjén), hogy amíg anya az órán vesz részt, addig ő a hordozási tanácsadó felügyelete alatt a babakarámon belül játszhat.

  Ha ebben a kicsi egyelőre még nem partner, akkor az édesanyjának kell megnyugtatnia őt saját kisgyereke és az óra többi résztvevője nyugalmának és testi épségének érdekében.

 9. Innivalót csak a sportkupakos palackban, kulacsban, a fitneszklub területén vásárolt palackban, a baba részére pedig kifolyásgátló szeleppel ellátott cumisüvegben lehet behozni.

  Nem morzsálódó, nem elkenődő ételt be lehet hozni a kisgyerekeknek, amennyiben az adott fitneszklub engedélyezi ezt.

 10. A kerékpáros terem ajtaját lehetőség szerint mindig csukva kell tartani óra alatt.

+1.       Ha hordozott babával/kisgyermekkel kezdesz el járni hozzánk és időközben újra várandós leszel, kérlek jelezd ezt az oktató felé, akihez jársz! Természetesen diszkréten kezeljük a titkodat, amíg Te nem teszed publikussá, de a kettőtök érdekében fontos tudnunk, ha már valójában hárman ülnétek a kerékpáron! 
Tiltani nem tiltjuk és alkalmanként fordult is már elő ilyen helyzet a BwB órákon (még oktatóval is), de rendszeresen még egészséges édesanya egészséges várandóssága esetén sem javasoljuk!

Várandósan hordozni: megfelelő hordozóeszközben és kötéssel nyugodtan!
Várandósan kerékpározni: megfelelő hordozóeszközben és kötéssel nyugodtan!
Várandósan és hordozott babával kerékpározni: nem ajánljuk! Ha egy mód van rá, hordozós korú kisgyermekedet inkább hagyd a babakarámban az óra ideje alatt, vagy fokozatosan szoktasd őt be a gyermekmegőrzőbe!