BWB várandósan
Itt add meg az alcímet

Várandós kismamákat is szeretettel várunk! :)

Szülésznői tanulmányaimat többek között épp azért kezdtem meg 2014-ben, hogy a BIKE WITH BABY órára érkező kismamákat nem csak edzőként, de diplomás szülésznőként is kompetens személyként fogadhassam, illetve a BWB oktató képzési anyagát is ennek figyelembe vételével állíthassam össze!

(Diplomám megszerzésének várható ideje 2018 nyara.)


A várandósság alatt is fontos a mozgás, de legfontosabb az anya és a magzat egészsége, ezért az órán való részvétel előtt bátran kérdezzetek e-mailben, fb-on stb. az oktatótól! Aki kismama, az a közérzete, mozgás iránti igénye alapján döntse el hogy részt vesz-e az órán, de ha ez megnyugtatja, kérje ki szakorvosa/szülésznője/bábája véleményét is ezzel kapcsolatban!

Ha egyébként is rendszeresen kerékpároztál és így fogant meg a kisbabád, akkor egészséges anya és egészséges várandósság esetén folytathatod a bringázást - természetesen kellő odafigyelés mellett.

Ha úgy kezdenéd a kerékpározást a nulláról, hogy még az első trimeszterben vagy, akkor a 8-12. hét közötti időszakot inkább hagyd ki még/már! 

Minden trimeszterben fokozottan ügyelünk a mérsékelt intenzitásra, a folyadékbevitelre, a terem megfelelő szellőzésére és természetesen a pulzuskontrollt is folyamatosan alkalmazzuk az óra egésze alatt!

Az oktató és a hordozási tanácsadó minden esetben személyre szabottan segít a kismamának a beállításokban, a terhelés kiválasztásában, 34. hét betöltése után pedig igény esetén "pocakkötés" megkötésében is, mely segít tehermentesíteni a gerinc ágyéki szakaszát, megtartani a hasfalat és a hétköznapokban is kiválóan használható, nem csak a BIKE WITH BABY órákon.

A gyermekágyi időszak után (a szülést követő 6 hét), szakorvos/szülésznő hozzájárulásával kezdjetek el bármit is sportolni. Erről nem kérünk írásbeli igazolást, az órán mindenki saját felelősségére vesz részt.